Videocontent voor jongeren

We hebben veel ervaring in het produceren van videocontent voor jongeren. Zo produceren we promovideo’s, online series, educatieve content en nieuwsvideo’s met en/ of voor kinderen. Wanneer we kinderen interviewen, zorgen we ervoor dat ze zich op hun gemak voelen en dat ze meer antwoorden dan alleen maar ‘ja’ en ‘nee’. Daarnaast hebben onze vormgevers kijk op wat kinderen leuk vinden.

Onze werkwijze

Het allerbelangrijkste van video’s voor jongeren en kinderen is dat de video’s kwaliteitsverhalen bevatten, die aansluiten op de behoefte van de jonge doelgroep. Wat voor verhaal dat is, hangt geheel al van de leeftijd. Wij werken op basis van je wensen een concept uit. Hierbij houden we rekening met gestelde eisen, maar zullen ook uitgaan van onze eigen ervaringen. Na feedback werken we een definitief script uit voor alle video’s. Pas als we hier een goed plan voor hebben, kunnen we aan de slag met de planning, draaidag en montage.

Wij produceren videocontent voor jongeren voor het Princes Christina Concours en YoungCrowds

Voorbeelden

Lesvideo’s – Groen doen in de klas

In samenwerking met Young Crowds en Flower Factory hebben we een serie educatievelesvideo’s geproduceerd voor het lespakket ‘Groen doen in de klas!’. Aan de hand van themalessen gericht op de vier seizoenen leren basisschoolkinderen alles over bloemen en planten door er op een actieve manier mee aan de slag te gaan.

Testimonials final Prinses Christina Concours

In opdracht van het Prinses Christina Concours hebben we 20 testimonials afgenomen in de halve finale van het PCC. Uiteindelijk hebbben we 7 testimonials gemonteerd als opkomstvideo in de landelijke finale.

Lesvideo's energiegebruik

In samenwerking met Young Crowds hebben we de educatieve lesvideo’s geproduceerd voor het lespakket ‘Evonturiers’. Het doel van dit lespakket is om kinderen kennis te laten maken met energie en in actie te komen om samen hun energiegebruik te verminderen. Cast: Bente Fokkens IMDB

Testimonials scholengemeenschap Panta Rhei

In opdracht van scholengemeenschap Panta Rhei hebben we 15 testimonials van oud-leerlingen opgenomen. Wij hebben hierbij de casting gedaan en de leukste verhalen geselecteerd uit een pool van 80 oud-leerlingen.

De bibliotheek van de toekomst

In samenwerking met UXkids hebben we voor de Koninklijke Bibliotheek deze video geproduceerd waarin we kinderen vragen naar de bibliotheek van de toekomst.

Promotievideo Pop-up store

In opdracht voor Young Crowds hebben we een promotievideo gemaakt over het spel ‘Pop-up store’ om andere scholen te enthousiasmeren om ook met het spel aan de slag te gaan.

Introductievideo lespakket Waterspaarders André Kuipers

In samenwerking met Young Crowds hebben we voor het lespakket Waterspaarders een introductievideo geproduceerd samen met André Kuipersde waarin we kinderen vragen minder water te gebruiken.

Promovideo’s – de Muziekwedstrijd

In opdracht van het Prinses Christina Concours hebben we de verschillende promovideo’s voor de Muziekwedstrijd geproduceerd. De video’s zijn gebruikt als commercial op radio en televisie en voor de online campagne.

Online serie – Ondernemend Leren

Voor het project ‘Ondernemend Leren’ hebben we een online serie geproduceerd over ondernemend leren op basisscholen. De video’s worden maandelijks vertoond op ‘De dag Vandaag’: een actuele lesagenda voor het digitale schoolbord waarin aandacht wordt besteed aan wat er die dag gebeurd is of gaat gebeuren.

ANWB Explorers

In samenwerking met Young Crowds hebben we voor de ANWB Inspectiekids een aantal video’s voor de ANWB Explorers geproduceerd.

Promotie Jazz concours

In opdracht van het Prinses Christina Concours hebben we een aantal promovideo’s gemaakt voor voor het Jazz Concours en het Klassiek Concours. De hoofdvideo’s zijn meer dan 60.000 bekeken.

Online video serie – de Muziekwedstrijd

In opdracht van het Prinses Christina Concours hebben we een online 6-delige serie ontwikkeld ter informatie en promotie van de Muziekwedstrijd: een wedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die het leuk vinden om muziek te maken.

Jongeren communicatiebureau: Young Crowds.


Eén van onze vaste partners is het jongeren communicatiebureau Young Crowds. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van creatieve concepten, marketingstrategieën, het ontwikkelen van educatief materiaal en ze verzorgen de uitvoering en de distributie van de communicatieconcepten.

Direct een offerte aanvragen