Bel ons: 085 303 76 27 elke dag tussen 08:00 - 20:00

Instructievideo

Wanneer je een instructievideo laat maken bij KrabMedia gaat het niet alleen om de visualisatie, maar ook om het aanspreken van de doelgroep met als doel effectieve communicatie, waarna de kijker weet wat hij moet doen. Dit kan bijvoorbeeld door:

🦀  Een instructievideo van schermopnames
🦀  Animatie met uitleg
🦀  Handelingen door acteur

Door een instructiefilm te laten maken kun je niet alleen in één keer een grote groep mensen instrueren, je kunt er ook gevoel en emotie mee overbrengen. Daardoor blijft de informatie langer hangen. Een instructiefilm laten maken door KrabMedia is de manier om jouw verhaal/instructie over te brengen op de kijker.

Instructie-film2

Instructievideo Mollie & Shopify

Instructievideo Blokker

Instructievideo Miele

Ook een instructievideo laten maken?

Jouw instructiefilm in 6 stappen

1. Kennismaking

Tijd voor een kop koffie en in gesprek te gaan over welke boodschap je over wilt brengen met de instructiefilm. Daarnaast is het voor ons belangrijk de organisatie beter te leren kennen.

2. Concept

Na de kennismaking is het tijd voor de conceptfase van de instructiefilm. Hier bepalen we de inhoud en de opbouw. Dit verwerken we vervolgens in een creatief concept volledig in huisstijl.

3. Script

Na de conceptfase is het zaak voor onze schrijvers de boodschap van de instructievideo op originele wijze en in de juiste tone-of-voice te omvangen en te verwerken in een script die aansluit op jouw doelgroep.

4. Opnames

De dag(en) waar het allemaal om draait. Wij komen op locatie om de opnames te maken. Onze filmcrew brengt het script vakkundig in beeld en neemt de volledige productie uithanden.

5. Montage

Eenmaal terug op kantoor staan onze editors klaar de beste shots in ontvangst te nemen en te bewerken. Tijd voor het sounddesign en eventuele toevoeging van animaties.

6. Oplevering

Na de doorgevoerde feedback leveren we een op maat gemaakte instructievideo perfect op. Tijd om de kijker jouw verhaal te laten zien!

instructievideo

Kosten instructievideo laten maken

De kosten van een instructiefilm zijn vooraf lastig in te schatten. Iedere instructievideo is anders en zodoende ook het kostenplaatje. De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals: de locatie, de omvang van de crew, aantal draaidagen en de lengte van de instructievideo en het monteren. Om goed op de kosten te letten produceren we vaak meerdere instructiefilmpjes op één dag, zodat de prijs per video zeer aantrekkelijk blijft.

Meer weten over het laten maken van een instructievideo?

Meer informatie

Maken van een instructiefilm

Hoe lang het maken van een instructiefilm duurt? Gemiddeld leveren wij een instructievideo binnen één à twee weken op. Soms komt het voor dat een instructievideo snel opgeleverd moet worden. Wij houden van korte lijntjes, dus wanneer er snel geschakeld moet worden is er veel mogelijk. Meer weten over het laten maken van een instructiefilm voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

opnames instructiefilm Miele

Waarom een instructievideo laten maken?

Een instructiefilmpje laten maken helpt om uitleg te geven over een complex onderwerp en het visueel te maken. Met een instructiefilm breng je de uitleg over een bepaald onderwerp of een functie in beeld. Een korte, duidelijke instructievideo zorgt ervoor dat je eenmalig iets uitlegt en dit vervolgens voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een instructiefilm over de functionaliteiten van een mirrorless camera, een instructievideo om een portal uit te leggen, een how-to video of handleiding video in plaats van een handleiding of manual.

Waarom jouw instructiefilm laten maken door KrabMedia?

Omdat we veel waarde hechten aan een goede samenwerking, werken wij op basis van jullie wensen een concept uit voor de instructiefilmpjes. Hierbij houden we rekening met de opgegeven vereisten voor de instructievideo’s, maar zullen we ook uitgaan van onze eigen expertise. Na jouw feedback werken we een definitief script uit voor alle instructievideo’s. Vervolgens gaan we aan de slag, maken een draaiboek, plannen een draaidag in en filmen totdat het afgesproken aantal video’s erop staat.

 

 

instructievideo miele

Belangrijk bij het maken van jouw instructievideo

Het is belangrijk dat de huisstijl van het bedrijf duidelijk terug te zien is in de instructievideo. Daarom zorgen wij dat de merkidentiteit naar voren komt. Daarnaast zijn wij analytisch sterk waardoor we snel de kern van het verhaal/instructie kunnen bepalen. De instructiefilmpjes worden op een creatieve manier gemonteerd zodat ze de doelgroep aanspreken.

Meer informatie

Vraag nu een offerte aan voor jouw instructievideo