Instructiefilm laten maken?

Bij een instructiefilm of instructievideo gaat het niet alleen om de visualisatie, maar ook echt om het aanspreken van de doelgroep met als doel effectieve communicatie, waarna de kijker weet wat hij moet doen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van schermopnames, animatie of handelingen door testpersonen.  Met een instructiefilm kun je niet alleen in één keer een grote groep mensen instrueren, je kunt er ook gevoel en emotie mee overbrengen. Daardoor blijft de informatie langer hangen.

Onze werkwijze instructiefilm:

Bij het produceren van instructiefilms is het heel belangrijk dat je van tevoren goed weet wat je precies aan welke doelgroep wil vertellen. Het doel van de video is namelijk dat de kijker na het zien van de film meer uitleg over het onderwerp krijgt. De meeste tijd gaat dan ook zitten in het uitwerken van het script. Hierbij is niet alleen de verhaallijn van belang, maar ook de manier waarop het verhaal verteld gaat worden.

Wij maken instructievideo’s voor Nikon en leggen daar bijvoorbeeld in uit hoe je een firmware-update uitvoert.

Voorbeelden Instructievideo

Instructievideo Firmware Update Z-series

In opdracht voor Nikon Nederland hebben we een instructievideo ontwikkeld van update van de firmware van de Z-series.

DIY-corsage 'Groen doen in de klas!'

In samenwerking met Young Crowds en Flower Factory hebben we de educatieve lesvideo’s geproduceerd voor het lespakket ‘Groen doen in de klas!’. De video’s variëren van introductievideo’s tot DIY-video’s en reportagevideo’s.

Fotografie tips Nikon

In opdracht voor Nikon produceren we elke maand 2 korte tips waar instructie wordt gegeven over een bepaalde techniek. De video’s worden gebruikt op social media.

Uitleg zonsondergang met Erik Haagman

In opdracht voor Kamera Express hebben we een uitlegvideo gemaakt over het fotograferen van de zonsondergang.

Instructie Leerkrachtportaal Rekenprof.

In opdracht van Young Crowds ontwikkelde we verschillende instructievideo’s voor het Leerkrachtportaal van rekenprof.

Instructie video Leaphy

In samenwerking met Leaphy hebben we een informatieve video geproduceerd over Leaphy: een robot die studenten hebben ontwikkeld om kinderen voorlichting te geven over robotica. De video wordt gebruikt om scholen en bedrijven over het project te informeren.

Direct een offerte aanvragen