Instructiefilm laten maken

Een instructiefilm laten maken bij Krabmedia gaat niet alleen om de visualisatie, maar ook echt om het aanspreken van de doelgroep met als doel effectieve communicatie, waarna de kijker weet wat hij moet doen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van schermopnames, animatie of handelingen door testpersonen.  Door een instructiefilm te laten maken kun je niet alleen in één keer een grote groep mensen instrueren, je kunt er ook gevoel en emotie mee overbrengen. Daardoor blijft de informatie langer hangen.

Instructievideo maken bij Krabmedia

Wanneer wij een instructiefilmpje maken dan vinden we het heel belangrijk dat je van tevoren goed weet wat je precies aan welke doelgroep wilt vertellen. Het doel van de instructievideo is namelijk dat de kijker na het zien van de film meer uitleg over het onderwerp krijgt. De meeste tijd gaat dan ook zitten in het uitwerken van het script. Hierbij is niet alleen de verhaallijn van belang, maar ook de manier waarop het verhaal verteld gaat worden.

 

 

Wij maken instructievideo’s voor Nikon en leggen daar bijvoorbeeld in uit hoe je een firmware-update uitvoert.

Voorbeelden Instructievideo maken

Instructievideo Firmware Update Z-series

In opdracht voor Nikon Nederland hebben we een instructievideo gemaakt van update van de firmware van de Z-series.

 

DIY-corsage 'Groen doen in de klas!'

In samenwerking met Young Crowds en Flower Factory hebben we de educatieve lesvideo’s geproduceerd voor het lespakket ‘Groen doen in de klas!’. De video’s variëren van introductievideo’s tot DIY-video’s en reportagevideo’s.

 

NRC-fotowedstrijd thema weer

In opdracht van Nikon, Kamera Express en NRC produceren wij elke maand verschillende (instructie) video’s om mensen te enthousiasmeren om ook te gaan fotograferen en mee te doen aan de NRC-fotowedstrijd. Elke maand staat er een ander thema en een andere fotograaf centraal.

 

Fotografie tips Nikon

In opdracht voor Nikon produceren we elke maand 2 korte tips waar instructie wordt gegeven over een bepaalde techniek. De instructie video’s worden gebruikt op social media.

 

Uitleg zonsondergang met Erik Haagman

In opdracht voor Kamera Express hebben we een uitlegvideo gemaakt over het fotograferen van de zonsondergang.

 

Instructievideo Leerkrachtportaal Rekenprof.

In opdracht van Young Crowds ontwikkelde we verschillende instructievideo’s voor het Leerkrachtportaal van rekenprof.

 

Instructie video Leaphy

In samenwerking met Leaphy hebben we een informatieve video geproduceerd over Leaphy: een robot die studenten hebben ontwikkeld om kinderen voorlichting te geven over robotica. De video wordt gebruikt om scholen en bedrijven over het project te informeren.

 

Direct een offerte aanvragen

Instructiefilm maken

Met een instructiefilm breng je de uitleg over een bepaald onderwerp of een functie in beeld. Een korte duidelijke instructievideo zorgt ervoor dat je eenmalig iets uitlegt en dit vervolgens voor meerdere doeleinden kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een instructiefilm over de functionaliteiten van een spiegelreflexcamera of de functionaliteiten van een nieuwe gadget.

Instructievideo maken

Een instructiefilmpje maken helpt om uitleg te geven over een complex onderwerp. Dit is bijvoorbeeld erg interessant wanneer potentiële koper twijfelt of een product of dienst geschikt is. Tevens kan het maken van een instructiefilm helpen bij het inwerken van nieuwe medewerkers om ze bijvoorbeeld wegwijs te maken in de veiligheidsvoorschriften.

 

Instructievideo laten maken

Instructievideo’s worden voor verschillende doeleinden ingezet en de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend. Uiteindelijk heeft iedere instructievideo hetzelfde doel, namelijk iets wat voor gebruikers lastig is eenvoudig uit te leggen.

Krabmedia denkt graag met je mee om de beste instructiefilm te maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn door de gebruiker in beeld te brengen met product of de dienst, of door het ontwikkelen van een animatievideo.

 

Wat kost het maken van een instructiefilm?

De kosten voor het maken van een instructievideo zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de lengte van een video en de duur van het ontwikkelen van het script. Benieuwd naar de kosten van een instructiefilm laten maken? Neem gerust vrijblijvend contact op.

 

 

 

Andere dienst dan instructiefilm laten maken