fbpx
Bel ons: 085 303 76 27 elke dag tussen 08:00 - 20:00

Informatieve video maken

Informatieve video’s zijn video’s die gebruikt worden om informatie over te dragen en zijn voor zowel interne als externe communicatiedoeleinden interessant. Wij maken al jaren succesvolle informatieve video’s voor onder andere Nikon en de Provincie Noord-Holland. Wil je meer weten over jouw informatieve video? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur nog een reactie.

Wat zijn de kosten van een Informatieve video?

De kosten van een informatieve video zijn vooraf lastig in te schatten. De kosten voor een informatievideo zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren zoals: de locatie, de omvang van de crew, aantal draaidagen, lengte van de informatieve video en de montage. Een informatieve film kun je ook laten maken in de vorm van een animatievideo, of een combinatie van beeld en animatie. Meer weten? Neem contact met ons op.

 

Ook een informatieve video laten maken?

informatieve video

 

Hoelang duurt het maken van een Informatieve video?

Hoe lang het maken van een informatieve film duurt? Gemiddeld leveren wij informatieve video’s binnen twee à drie weken op. Soms komt het voor dat een informatieve film snel opgeleverd moet worden. Wij houden van korte lijntjes, dus wanneer er snel geschakeld kan worden, is er veel mogelijk. Meer weten over het laten maken van een informatieve video? Neem contact met ons op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Bekijk onze informatieve video's

Informatieve video Nikon

In opdracht van Nikon, Kamera Express en NRC produceren wij elke maand verschillende informatieve video’s om mensen te enthousiasmeren om ook te gaan fotograferen en mee te doen aan de NRC-fotowedstrijd. Elke maand staat er een ander thema en een andere fotograaf centraal.

 

Informatieve video Province Noord-Holland

In opdracht van de Provincie Noord-Holland hebben we een informatieve film over de toekomst van de Oostelijke Vechtplassen geproduceerd. Er zijn twee versies van de video gemaakt. Een lange informatieve video die wordt gebruikt ter ondersteuning van het gebiedsakkoord en een korte video die wordt gebruikt als voorlichtingsfilm voor belanghebbenden.

 

Informatieve video Telegraaf

In opdracht van Telegraaf Media Groep (TMg) hebben we een case film gemaakt waarbij we in beeld brengen hoe zij de mediacampagne voor de Nationale Veteranendag hebben ontwikkeld. De film wordt gebruikt om te laten zien hoe TMg te werk gaat bij het ontwikkelen van media campagnes.

Informatieve film Woonzorgcentrum Raffy

In opdracht van Woonzorgcentrum Raffy hebben we een voorlichtingsfilm over de Indië herdenking gemaakt in de vorm van een mini documentaire. De opdracht was een film te produceren waarin duidelijk wordt hoe Raffy, met name uit zich dat op 15 augustus, herdenkt.

 

1. Kennismaking

Tijd om elkaar beter te leren kennen met een lekkere kop koffie erbij. Waarschijnlijk heb je al een beeld van welke informatie je wilt overbrengen met de informatieve film.

2. Concept

Wanneer we een helder beeld hebben van welke informatie je wilt overdragen, is het tijd dit te verwerken in een concept. Wil je bijvoorbeeld video of animatie? Of een combinatie hiervan?

3. Script

Tijd om het concept om te zetten in een script. Dit is het belangrijkste onderdeel van het proces. Het is belangrijk dat de juiste informatie op de juiste manier wordt overgebracht in jouw informatiefilm.

4. Opnames

Tijd om het script vast te leggen. Wij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat jij de beelden krijgt die je wenst.

5. Montage

Wanneer onze filmcrew alles heeft vast gelegd is het tijd het stokje door te geven aan de editors. Zij staan klaar om de beelden in handen te nemen en aan de slag te gaan. Eventueel worden er animaties en geluid te toegevoegd.

6. Oplevering

Het is zo ver, de oplevering van jouw informatieve video. Alle feedback is doorgevoerd. Tijd om je doelgroep te overtuigen van jouw verhaal!

Waarom een informatieve video laten maken?

Door interessante informatie in een boeiend verhaal te vangen door middel van een informatieve video zorg je voor de juiste beleving en betrokkenheid om de informatie effectief over te brengen op je doelgroep. Het verschil tussen een informatieve video en een voorlichtingsvideo is dat met een informatieve video kennis wordt overgedragen, zonder dat van de kijker verlangd wordt om deze kennis toe te passen. Naast informatieve video’s leveren wij ook nog een hoop andere diensten zoals: instructievideo’s, promotievideo’s, productvideo’s, animatievideo’s en nog veel meer!

 

informatieve film laten maken

Bekijk onze informatieve films

Informatieve film Woonzorgcentrum Raffy

In opdracht van Woonzorgcentrum Raffy hebben we een promovideo ontwikkeld waarbij de sfeer van het huis werd overgebracht. Door de film te kijken moeten mensen een beeld krijgen van de manier waarop de mensen in Raffy wonen, leven, zorg krijgen en geven en samenkomen.

 

Informatieve film Nikon

In opdracht van Nikon, Kamera Express en NRC produceren wij elke maand verschillende informatieve video’s om mensen te enthousiasmeren om ook te gaan fotograferen en mee te doen aan de NRC-fotowedstrijd. Elke maand staat er een ander thema en een andere fotograaf centraal.

Informatieve film Djalan Pienter

In opdracht van Djalan Pienter hebben we een informatieve film over hun stichting gemaakt. Zij richten zich op zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen en willen een voorbeeld zijn voor andere culturen.

 

Informatieve film Voedingscentrum

In opdracht van Voedingscentrum.nl hebben wij een 4-delige miniserie gemaakt over opvoed momenten. De serie wordt gebruikt op de website van het Voedingscentrum en social media zoals instragram, Facebook en Youtube.

informatieve video laten maken

 

Onze werkwijze bij het maken van jouw informatieve video

Bij het produceren van een informatieve film is het heel belangrijk dat je van tevoren goed weet wat je precies aan welke doelgroep wil vertellen. Het doel van de infovideo is namelijk dat de kijker na het zien van de film meer kennis over het onderwerp heeft. De meeste tijd gaat dan ook zitten in het uitwerken van het script. Hierbij is niet alleen de verhaallijn van belang, maar ook de manier waarop het verhaal verteld gaat worden. Kies je voor interviews, een voice-over of een combinatie hiervan? Wil je alleen echte beelden informatieve video of denk je dat bepaalde onderdelen net even iets duidelijker worden door deze via een animatie of reconstructie uit te leggen?

Vraag een offerte aan voor jouw informatieve video

    nl_NLDutch