Bel ons: 085 303 76 27 van 09:00 – 18:00 op werkdagen

Informatieve video laten maken?

Informatieve video’s zijn films, die gebruikt worden om informatie over te dragen. Informatieve films zijn voor zowel interne als externe communicatiedoeleinden interessant. Het verschil tussen een informatieve video en een voorlichtingsvideo is dat met een informatieve video kennis wordt overgedragen, zonder dat van de kijker verlangd wordt om deze kennis toe te passen.

Onze werkwijze informatieve video’s

Bij het produceren van een informatieve video is het heel belangrijk dat je van tevoren goed weet wat je precies aan welke doelgroep wil vertellen. Het doel van de video is namelijk dat de kijker na het zien van de film meer kennis over het onderwerp heeft. De meeste tijd gaat dan ook zitten in het uitwerken van het script. Hierbij is niet alleen de verhaallijn van belang, maar ook de manier waarop het verhaal verteld gaat worden. Kies je voor interviews, een voice-over of een combinatie hiervan? Wil je alleen echte beelden of denk je dat bepaalde onderdelen net even iets duidelijker worden door deze via een animatie of reconstructie uit te leggen?

 

 

Wij produceren informatieve video’s voor de Provincie Noord-Holland en Nikon

Voorbeelden van informatieve video's

NRC Fotowedstrijd 2019 - Nederland eet

In opdracht van Nikon, Kamera Express en NRC produceren wij elke maand verschillende informatieve video’s om mensen te enthousiasmeren om ook te gaan fotograferen en mee te doen aan de NRC-fotowedstrijd. Elke maand staat er een ander thema en een andere fotograaf centraal.

 

Informatieve film Oostelijke Vechtplassen --- 24 min

In opdracht van de Provincie Noord-Holland hebben we een informatieve film over de toekomst van de Oostelijke Vechtplassen geproduceerd. Er zijn twee versies van de video gemaakt. Een lange informatieve video die wordt gebruikt ter ondersteuning van het gebiedsakkoord en een korte video die wordt gebruikt als voorlichtingsfilm voor belanghebbenden.

 

Informatieve case film Telegraaf

In opdracht van Telegraaf Media Groep (TMg) hebben we een case film gemaakt waarbij we in beeld brengen hoe zij de mediacampagne voor de Nationale Veteranendag hebben ontwikkeld. De film wordt gebruikt om te laten zien hoe TMg te werk gaat bij het ontwikkelen van media campagnes.

Indië herdenking

In opdracht van Woonzorgcentrum Raffy hebben we een voorlichtingsfilm over de Indië herdenking gemaakt in de vorm van een mini documentaire. De opdracht was een film te produceren waarin duidelijk wordt hoe Raffy, met name uit zich dat op 15 augustus, herdenkt.

 

Direct een offerte aanvragen