Een voorlichtingsfilm laten maken?

Een voorlichtingsfilm is een film waarin uitleg wordt gegeven over een onderwerp om de kijker te informeren, adviseren of instrueren. Voorlichtingsfilms zijn voor zowel in- als externe communicatie doeleinden interessant. Bij interne voorlichtingsfilms kun je denken aan een bewustwordingsfilm of trainingsvideo’s voor bijvoorbeeld het personeel. Externe voorlichtingsfilms worden vaak ingezet om grote groepen mensen iets uit te leggen waar zij ook daadwerkelijk iets mee kunnen doen.

Onze voorlichtingsvideo’s
Met een voorlichtingsfilm kun je niet alleen in één keer een grote groep mensen van informatie voorzien; je kunt er ook gevoel en emotie mee overdragen waardoor de informatie langer blijft hangen. Daarnaast kunnen mensen een voorlichtingsfilm zo vaak terugkijken als ze willen, zonder dat dit extra geld of moeite kost.

Een voorlichtingsfilm is een film waarin uitleg wordt gegeven over een onderwerp om de kijker te informeren, adviseren of instrueren.

Onze werkwijze
Bij het produceren van een voorlichtingsfilm is het heel belangrijk dat je van te voren goed weet wat je precies aan welke doelgroep wil vertellen. Doel van de video is namelijk dat de kijker na het zien van de film de opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk toepast. De meeste tijd gaat dan ook zitten in het uitwerken van het script. Hierbij is niet alleen de verhaallijn van belang, maar ook de manier waarop het verhaal verteld gaat worden. Kies je voor interviews, een voice-over of een combinatie hiervan? Wil je alleen echte beelden of denk je dat sommige dingen net even wat duidelijker worden door deze via een animatie of reconstructie uit te leggen? Nadat het script helemaal is goedgekeurd kunnen we gaan draaien en monteren.

Voorbeelden van voorlichtingsfilms

Da Vinci Class

Recreatiegebieden in Noord-Holland

Het Loosdrechtse plassengebied

Op je plek op school

De Oostelijke Vechtplassen

Wat is deze wereld u waard?

Groot Onderhoud

Direct een offerte aanvragen