Bel ons: 085 303 76 27 van 09:00 – 18:00 op werkdagen

Een voorlichtingsfilm laten maken?

Een voorlichtingsfilm of voorlichtingsvideo is een film waarin uitleg wordt gegeven over een onderwerp om de kijker te informeren, adviseren of instrueren. Voorlichtingsfilms zijn voor zowel interne als externe communicatiedoeleinden interessant. Bij interne voorlichtingsfilms kun je denken aan een bewustwordingsfilm of trainingsvideo voor bijvoorbeeld het personeel. Externe voorlichtingsfilms worden vaak ingezet om grote groepen mensen iets uit te leggen, waarmee zij daarna ook daadwerkelijk iets kunnen gaan doen.

Onze voorlichtingsvideo’s
Met een voorlichtingsfilm kun je niet alleen in één keer een grote groep mensen van informatie voorzien, je kunt er ook gevoel en emotie mee overbrengen. Daardoor blijft de informatie langer hangen. Daarnaast kunnen mensen een voorlichtingsfilm zo vaak terugkijken als ze willen, zonder dat dit extra geld of moeite kost.

Wij produceren voorlichtingsfilms voor Stichting Leerplan Ontwikkeling, Voedingscentrum en Provincie Noord-Holland.

Werkwijze

#Foto project Provincie Noord-Holland

Onze werkwijze
Bij het produceren van een voorlichtingsfilm is het heel belangrijk dat je van tevoren goed weet wat je precies aan welke doelgroep wil vertellen. Het doel van de video is namelijk dat de kijker na het zien van de film de opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk toepast. De meeste tijd gaat dan ook zitten in het uitwerken van het script. Hierbij is niet alleen de verhaallijn van belang, maar ook de manier waarop het verhaal verteld gaat worden. Kies je voor interviews, een voice-over of een combinatie hiervan? Wil je alleen echte beelden of denk je dat bepaalde onderdelen net even iets duidelijker worden door deze via een animatie of reconstructie uit te leggen? Nadat het script helemaal is goedgekeurd, kunnen we gaan draaien en monteren.

Voorbeelden van voorlichtingsfilms

Eerste Hapjes - voorlichtingsserie

In opdracht van Voedingscentrum.nl hebben wij een 4-delige miniserie gemaakt over baby’s eerste hapjes. De serie wordt gebruikt op de website van het Voedingscentrum en social media zoals instragram, Facebook en Youtube.

The Da Vinci Class op College Den Hulster

In opdracht voor Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) hebben we korte film gemaakt over hoogbegaafde kinderen op The Da Vinci Class op Den Hulsterhet in Venlo. De video wordt gebruikt als praktijkvoorbeeld tijdens workshops en trainingen.

Recreatiegebieden in Noord-Holland

In opdracht van de Provincie Noord-Holland hebben we een voorlichtingsfilm geproduceerd over de recreatiegebieden in Noord-Holland. In de video is een animatie verwerkt die ook geprint is als infographic. De video is gebruikt als kick-off video van het project om de recreatiegebieden in de toekomst te behouden.

Het Loosdrechtse plassengebied

In opdracht van de Provincie Noord-Holland hebben we een voorlichtingsfilm geproduceerd ter ondersteuning van de gebiedsprocessen in het Oostelijke Vechtplassengebied, met in het bijzonder de Loosdrechtse Plassen. De film wordt tevens gebruikt bij de aanvraag voor Europese subsidie.

Direct een offerte aanvragen