Bel ons: 085 303 76 27 van 09:00 – 18:00 op werkdagen

Educatieve of e-learing video laten maken?

E-learning-video’s zijn educatieve video’s, die de kijker afspeelt om iets te leren zoals online colleges, videopresentaties, interactieve tutorials en instructievideo’s. De ene keer zijn ze onderdeel van hele lesmodules, de andere keer zijn het op zichzelf staande trainingsvideo’s. Eén ding hebben ze echter gemeen; het zijn allemaal voorbeelden van educatieve video’s, ofwel e-learning-video’s.

Onderwijsinstellingen gebruiken e-learning-video’s vaak als onderdeel van zowel offline als online lesmodules. Maar e-learning-video’s hoeven niet altijd onderdeel te zijn van een hele module. Kijk maar eens naar al die tutorials die men op YouTube zet. Dat zijn vaak op zichzelf staande video’s, die men online zet om hun kennis te delen. Het aantal bezichtigingen van deze tutorials bewijst dat het populair is om kennis op te doen via een video. De reden is dat men het fijn vindt om iets te leren door iets na te doen. Daarnaast kijkt men liever een video dan dat men een uitgebreide tekst leest.

Wij hebben al meer dan 200 e-learning-video’s gemaakt voor onder andere Learningstone, starterstrainingen en YoungCrowds.

Onze werkwijze
Omdat er zo veel verschillende e-learning-video’s zijn, hebben we hier niet een vaste werkwijze voor. We kijken altijd eerst naar wat voor soort video’s het beste bij welk project passen. Hierbij kun je denken aan video’s, waarvan we offline-presentaties opnemen, zodat studenten deze ook online kunnen bekijken. Of uitlegvideo’s als onderdeel van een lesmodule. We proberen altijd zoveel mogelijk video’s op een dag te produceren, zodat kosten worden bespaard.

Partner LearningStone

Wij werken samen met LearningStone. Dat is een veilige online omgeving voor leren en samenwerken om training en coaching te ondersteunen. Die biedt een platform voor zowel de ondersteuning van trainingen als voor blended learning, social learning, micro learning en spaced learning. De e-learning-video’s worden door ons gemaakt.

Voorbeelden van educatieve video's

Lesvideo's energiegebruik

In samenwerking met Young Crowds hebben we de educatieve lesvideo’s geproduceerd voor het lespakket ‘Evonturiers’. Het doel van dit lespakket is om kinderen kennis te laten maken met energie en in actie te komen om samen hun energiegebruik te verminderen. Cast: Bente Fokkens IMDB

Thema Juli Buiten - Chris König

In opdracht van Nikon, Kamera Express en NRC produceren wij elke maand verschillende informatieve en educatieve video’s om mensen te enthousiasmeren om ook te gaan fotograferen en mee te doen aan de NRC-fotowedstrijd.

Introductievideo lespakket Waterspaarders André Kuipers

In samenwerking met Young Crowds hebben we voor het lespakket Waterspaarders een introductievideo geproduceerd samen met André Kuipersde waarin we kinderen vragen minder water te gebruiken.

Workshop - Tessa Kieboom kort

In opdracht voor SLO (Stichting Leerplanontwikkeling) filmen wij elk jaar de Conferentie ‘Bijzonder begaafd’ (3 dagen). Wij maken hier een aftermovie en filmen verschillende presentaties en workshops.

Voorbeelden van e-learning video's

E-learning Mede

In opdracht van LearningStone ontwikkelde wij 12 E-learing trainingen over de OR (Ondernemersraad) voor Mede. Deze E-learings worden gebuikt in de Learningstone omgeving.

Webcollege yellowwalnut

In opdracht van Yellow Walnut hebben we 24 trainingen opnomen die gebruikt worden in een E-learing omgeving.

Webcollege LOI

In samenwerking met de LOI hebben we meerdere webcollege’s, E-learinings en educatieve video’s ontwikkeled voor bij hun lespakketen.

KPN samenwerking Online Starterstraining

In opdracht van KPN hebben we interactieve training ontwikkeld die bestaand uit 16 verschillende video’s.

Direct een offerte aanvragen