Educatieve of e-learing video laten maken?

Online colleges, videopresentaties, interactieve tutorials, instructievideo’s… Soms zijn ze onderdeel van hele lesmodules, soms zijn het op zich zelf staande trainingsvideo’s. Eén ding hebben ze echter gemeen; het zijn allemaal voorbeelden van educatieve video’s, of te wel e-learning video’s.

E-learning video’s zijn educatieve video’s die de kijker afspeelt om iets te leren. Onderwijsinstellingen gebruiken e-learning video’s vaak als onderdeel van zowel offline als online lesmodules. Maar e-learning video’s hoeven niet altijd onderdeel te zijn van een hele module. Kijk maar eens naar al die tutorials die mensen op YouTube kijken. Dat zijn vaak op zichzelf staande video’s die mensen online zetten om hun kennis te delen. Het aantal views van deze tutorials bewijst dat het populair is om kennis op te doen via een video. Dit komt onder andere omdat mensen het fijn vinden om iets te leren door het na te doen. Maar het komt ook omdat mensen nu eenmaal liever een video kijken dan een hele lap tekst lezen.

We nemen vaak meerdere educatieve video's in één keer op.

Onze werkwijze
Omdat er zo veel verschillende e-learning video’s zijn, hebben we hier niet een vaste werkwijze voor. We kijken altijd eerst naar wat voor soort video’s het beste bij welk project passen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan video’s waarin we offline presentaties opnemen zodat studenten deze ook online kunnen bekijken of aan uitlegvideo’s als onderdeel van een lesmodule. We produceren zowel eenvoudige e-learning video’s (alleen om af te spelen) als interactieve e-learning video’s (sporen de kijker aan om actief deel te nemen).

Voorbeelden van educatieve video's

Lesvideo's energiegebruik

Workshop - Tessa Kieboom kort

Introductievideo lespakket

Rekenprof Uitleg video

Introductievideo lespakket

Lesprogramma

Voorbeelden van e-learning video's

E-learning Mede

Webcollege yellowwalnut

Webcollege LOI

Wegcollege starterstraining

Direct een offerte aanvragen